НОВАТА полимерна банкнота от £5 в обращение от 13 Септември 2016

НОВАТА полимерна банкнота от £5 в обращение от 13 Септември 2016

28.09.2016

На 13 септември 2016 г. Bank of England пусна в обращение новата банкнота от £5. Най-очевидната разлика в сравнение със старата е, че тази нова банкнота е отпечатана върху полимер. Полимерните банкноти са изработени от прозрачен пластмасов филм, покрит със специален мастилен слой, който носи отпечатаните защитни характеристики на банкнотите. Материалът позволява включването на "прозорци" или прозрачни участъци в дизайна, които увеличават защитата срещу фалшификации. Новата банкнота от £5 е първата, която е пусната в обращение от новата серия. Тя ще бъде последвана от нови банкноти £10 (2017 г.) и нови £20 (2020 г.), които също ще бъдат отпечатани на полимер.
Полимерните банкноти са устойчиви на прах и влага, така че остават по-чисти за по-дълго време в сравнение с хартиените банкноти и са по-издръжливи.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Готови за новата банкнота от £5


Управленският екип на Safescan винаги е в крак с разработването на нови валути и гарантира, че актуализациите на софтуера са готови навреме.
Всички продавани в момента детектори за фалшиви банкноти* и банкнотоброячни машини на Safescan вече са съвместими с новата полимерна банкнота от £5 и не изискват актуализация на софтуера. Банкнотоброячните машини Safescan 2210 и 2250 сега вече съдържат специална четка, за да се избегне статичният ефект, който може да се получи, когато се броят по-големи количества полимерни банкноти.

В някои случаи вашето Safescan устройство може да изисква актуализация на софтуера. Тези актуализации са безплатни и са налични за детекторите Safescan 155i, 155-S и 165i, 165-S, за банкнотоброячните машини от серия 2600, както и за банкното- и монетоброячните машини Safescan 6155 и 6185.

Закупували ли сте наскоро Safescan детектор за фалшиви банкноти или банкнотоброячна машина? А планирате ли да поръчате скоро? В този случай вашето Safescan устройство вече има инсталиран софтуер, съвместим с новата полимерна банкнота от £5.

Има ли вашето устройство нужда от актуализация?
В случай, че не сте сигурни дали вашето устройство вече е актуализирано, проверете в нашия списък. Ако вашето устройство не е в списъка, не е необходимо да го актуализирате.

* Safescan 30 не е съвместим с полимерни банкноти.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Актуализации за вашето Safescan устройство


Посетете нашия раздел за актуализации, за да намерите пакета с актуализацията за  новата банкнота от £5. Просто изберете вашето Safescan устройство от падащия списък и запазете пакета с актуализацията на вашия компютър. Пакетът съдържа инструмент за актуализация, файл за актуализация на валутата и подробни инструкции на няколко езика.

Актуализацията на вашето устройство е изключително лесен процес и може да бъде направена чрез USB порт или MicroSD карта. Това отнема само няколко секунди, безплатно е, и след това сте готови да проверявате и броите новите банкноти от £5.


Всички права запазени © 2015 ВарТек. Дизайн и поддръжка Дот Медиа